BUNQ BLOG

De makkelijkste bank van Nederland

bunq Creditcard

bunq is een van de nieuwste banken van Nederland, opgericht in 2012 door Ali Niknam.
De slogan van bunq, “Bank of The Free”, streeft ernaar om particulier en zakelijk bankieren voor iedereen toegankelijk te maken. Met tarieven die aanzienlijk lager zijn dan de industrienorm, heeft bunq bank de afgelopen jaren tienduizenden consumenten verwelkomd. Zo kost het afsluiten van een bunq Creditcard voor zakelijke klanten de helft van de prijs van het afsluiten van een ING Creditcard en worden extra pinpassen of rekeningen altijd gratis verstrekt.

bunq creditcard aanvragen

Het is bijna onwaarschijnlijk dat je niet op de hoogte was van het feit dat bunq bank de afgelopen jaren een reputatie heeft opgebouwd. bunq bank heeft zich na jaren van strijd omhoog gevochten om een bank te worden met meer dan tienduizenden klanten. Dit gebeurt vanuit het hoofdkantoor van het bedrijf in Amsterdam, waar dagelijks 200 mensen werken aan het maken van financiële producten, waaronder de bunq Creditcard.

Pas sinds 2015, toen bunq bank zijn bankvergunning kreeg, mag het bedrijf zichzelf een legitieme financiële instelling noemen. bunq bank is op dit moment een bank met meer dan 500 miljoen euro aan vermogen onder beheer, een AFM-vergunning, een KvK-registratie en staat actief onder toezicht van De Nederlandsche Bank.

Wat onderscheidt bunq bank van de rest?

Een belangrijk onderscheid tussen bunq en traditionele banken is dat bunq bank de enige financiële instelling is die exclusief bankrekeningen en andere financiële producten aanbiedt, zoals de bunq Creditcard. Dit betekent dat je bij bunq bank geen lening of hypotheek kunt krijgen.
Hierdoor heeft bunq grote moeite om winst te maken, ondanks het feit dat grote banken het overgrote deel van hun omzet halen uit dit soort financiële producten.

Voor de eindklant betekent dit dat je bij bunq bank kunt vertrouwen op een bank die sterk de nadruk heeft gelegd op het product dat je regelmatig gebruikt. Dit zie je terug in de fraai vormgegeven bankpassen, het uitgebreide aanbod bunq Creditcards en de extra mogelijkheden die je als particuliere gebruiker bij bunq bank ter beschikking staan.

bunq creditcard

In vergelijking met veel andere banken biedt bunq bank een aanzienlijk smaller productaanbod dan ’traditionele banken’. Particulieren kunnen met hun acceptgiro een persoonlijke betaalrekening openen door persoonlijk langs te komen bij bunq bank. Ook is er dus de mogelijkheid om een bunq Credit Card aan te vragen. Dit is een creditcard waarbij je voor gebruik een aanbetaling op de bunq Creditcard moet doen.Daarom kunt u niet op “krediet” kopen op dezelfde manier als met een traditionele creditcard.

Veel van de voordelen van bunq bank vind je terug in de producten die je als particulier kunt gebruiken om je zaken met het bedrijf te doen. Een opmerkelijk voorbeeld hiervan is de bunq Travelcard ofwel een bunq Creditcard, die kan worden gebruikt om overal ter wereld aankopen te doen alsof het een Mastercard prepaid creditcard is. Deze kaart is zeer gunstig voor toeristen omdat hij in elke valuta kan worden gebruikt, waardoor hij extreem veelzijdig is.

Uitleg over de bunq Creditcard en bunq Travelcard

De bunq Travelcard is verreweg het populairst. Naast de bunq Creditcards kun je de bunq debetkaarten gebruiken om je aankoop af te ronden. Er is geen verschil tussen deze kaarten en de gebruikelijke bankkaarten die je standaard ontvangt van ING en ABN AMRO.
Met de bunq Travelcard heb je echter de mogelijkheid om vrijwel overal ter wereld betalingen te doen in vrijwel elke valuta. De bunq Creditcard verschilt van een traditionele creditcard doordat je er niets op krediet kunt kopen. Dit is een essentieel onderscheid. Eerder gaven we al aan dat je met deze kaart niet in het rood zou kunnen.
Het gebruik van de bunq Creditcard vereist dat je eerst geld op de kaart zet, ook wel bekend als een prepaid creditcard, om deze te kunnen gebruiken. Het bedrag dat je op de kaart stort, geldt als het maximale bedrag dat je in een bepaalde periode van je bunq Creditcard kunt besteden.

Wat zijn de kosten van een bunq Creditcard?

Ten slotte komt het er allemaal op neer hoeveel een bankrekening bij een bedrijf als bunq bank je zou kosten. Wat hebben we precies betaald aan het einde van de rit? Als je op zoek bent naar een gerenommeerde Nederlandse bank voor een lage prijs, dan is bunq bank een van je beste mogelijkheden.

We hebben contact opgenomen met bunq om een overzicht te krijgen van de huidige kosten verbonden aan een bunq Creditcard om zo de kosten transparanter te maken.
Dit toont aan dat er vijf afzonderlijke grote vergoedingen zijn, evenals enkele variabele kosten die uw kosten kunnen verhogen, afhankelijk van hoeveel u de service gebruikt.

Wanneer je een privé rekening opent bij bunq bank, mag je verwachten dat alle basisfuncties zijn inbegrepen voor € 7,99 per maand. Ben je op zoek naar een milieuvriendelijker alternatief waarbij je erop kunt vertrouwen dat je geld wordt geïnvesteerd in milieuvriendelijke oplossingen?
De Premium Supergreen-versie is in dit geval een uitstekende optie.
Dit betekent dat het bedrag dat je elke maand overmaakt om onder andere je bunq Creditcard te behouden met meer dan 100% stijgt, naar € 16,99.

bunq

Ondernemers kunnen vertrouwen op bunq bank om hen te voorzien van ongelooflijk lagere kosten.
De kosten voor het aanhouden van een zakelijke ING-rekening kunnen al snel oplopen tot meer dan € 20 per maand tot € 30 per maand. bunq bank biedt zakelijke rekeningen aan vanaf € 9,99 per maand, wat aanzienlijk goedkoper is.

Wil je een lange termijn rekening hebben, vergelijkbaar met die van particuliere klanten?
Dan kun je je hierna aanmelden voor Business Supergreen, waarvoor een maandelijks minimumbedrag van € 19,99 per maand vereist is. Alle Premium accounts krijgen ook een gratis bunq Creditcard: de Travel card.

In het geval dat je een zakelijke rekening wilt, betaal je hier€ 9,99 per maand extra voor. Je kunt ook een metal card aanvragen, dat is geen creditcard.

Echter, ondanks het feit dat bunq bank niet langer de gratis bank is zoals sommige andere bunq reviews het afschilderen, heeft bunq een doel dat niet te vergelijken is met dat van een traditionele bank.

bunq bank heeft aangegeven vanaf 2020 uitsluitend geld uit te geven aan duurzame oplossingen, zoals het planten van bomen of biologische boerderijen. Zo wordt voor elke € 100 die je besteedt aan een premium Groen bunq rekening, een boom geplant in de buurt van jou als rekeninghouder.

Hoe neem ik contact op met bunq bank?

Heb je vragen over je bunq Creditcard? Als je een medewerker van de klantenservice wilt spreken, biedt bunq bank een aantal opties. De makkelijkste manier om met bunq contact op te nemen is via live chat. Je moet hier toegang toe krijgen via je bunq app, wat handig is omdat er geen vereiste is om je persoonlijke gegevens te bevestigen.

Je kunt voor bunq contact ook een e-mail sturen naar support@bunq.com als je vraag omvangrijker is, of als de wachttijden voor livechat lang zijn.

Het kan ook de moeite waard zijn om de openbare forum te proberen indien je vraag betrekking heeft op niet-gevoelige gegevens. Als je bijvoorbeeld hulp nodig hebt om te weten te komen hoeveel een TransferWise-transactie kost, kun je antwoorden ook snel terug vinden op een forum over bunq bank.