BUNQ BLOG

De makkelijkste bank van Nederland

bunq bank – Metal Card

De challenger banking scene is de afgelopen jaren nog meer competitief geworden. Met new-age providers zoals Revolut, Monese, Starling en N26 die nu een klantenbestand van meerdere miljoenen hebben, beginnen gevestigde banken dit eindelijk op te merken. Een van de nieuwste toetreders op deze alsmaar groeiende markt is bunq bank.

In de meest basale vorm is bunq bank een challenger banking-app die een alternatief wil bieden voor reguliere financiële instellingen. Net als andere apps voor mobiel bankieren, kun je met bunq allerlei dagelijkse transacties uitvoeren. Dit omvat de mogelijkheid om geld van en naar je rekening over te maken, wat allemaal via je mobiele telefoon kan worden gedaan.

Er zijn tegenwoordig niet veel digitale banken die een coole Metal Card bij hun rekeningen aanbieden. De laatste jaren zijn metalen betaalpassen erg populair geworden en de bunq Metal Card speelt daar goed op in.

Bunq-Green-Card

Wat is de bunq Metal Card?

Zoals de naam al doet vermoeden, kun je met de bunq Metal Card dagelijkse uitgaven combineren met maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het overkoepelende concept is dat door te besteden met de Metal Card, bunq bank geld doneert aan groene doelen. Iets specifieker: elke keer dat je €100 op de kaart uitgeeft, claimt bunq bank een boom te planten.

De bank-app kan dit doen via de samenwerking met Eden Reforestation Projects. De organisatie staat achter de plantage van 265 miljoen bomen op 82 verschillende locaties. Volgens bunq bank zelf zou je met een besteding van €1.000 met de app in slechts 5 jaar volledig CO2-neutraal worden. Dit is indrukwekkend.

Niet geheel onbelangrijk: de bunq Metal Card zelf is gemaakt van verantwoorde materialen, die 50% langer meegaan dan een traditionele plastic kaart.

De bunq Metal Card is nu inbegrepen in het SuperGreen-abonnement waarvoor u 19,99 euro/maand betaalt voor de Business SuperGreen en 16,99 euro/maand voor het Premium SuperGreen-abonnement.

Voordelen van de bunq Metal Card

bunq bank biedt een op euro gebaseerde rekening die beschikbaar is voor mensen binnen de EU waarmee je met een klik op de knop geld kunt verzenden en ontvangen. Aangezien het platform 100% mobiel is, hoef je nooit meer een fysiek bankfiliaal te bezoeken. Verder:

● heeft bunq bank drie eenvoudige opties – persoonlijke rekeningen, gezamenlijke rekeningen en zakelijke rekeningen;
● biedt bunq bank uitstekende gebruikerservaring online en in de app;
● is het grondbeginsel van bunq bank duurzaamheid: bomen planten en zelfs een “Green Card” hebben;
● zijn bij bunq bank MasterCard-betaalpassen en Maestro-betaalpassen standaard;
● geeft bunq bank optionele creditcards uit (zonder schuld);
● is er een goede kans dat bunq bank zal blijven (ze zijn namelijk organisch gegroeid – niet door massale financiering).

Metal card van bunq aanvragen

Hoe kom je aan de bunq Metal Card?

Nu denk je waarschijnlijk: doe mij zo’n kaart! Het is van belang dat je voor de aanschaf van een bunq Metal Card in ieder geval in een van de landen op onderstaande lijst een inschrijfadres hebt:
Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Parijs, Spanje, Ierland, Oostenrijk, Italië, Bulgarije, Denemarken, Finland, Griekenland, IJsland, Noorwegen, Portugal, Slowakije, Slovenië of Zweden.

Verder kun je alleen een bunq Metal Card krijgen wanneer je lid bent van het Easy Money of Easy Green abonnement voor zowel zakelijke als persoonlijke gebruikers. Je kunt dan vervolgens een bunq rekening openen. Om je bunq Metal Card te bestellen, volg je de volgende procedure:

● Open de app
● Tik op ‘Kaarten’
● Tik op de knop ‘+ Creditcard toevoegen’
● Selecteer de bunq Metal Card
● Voeg je naam toe
● Krijg je kaart opgestuurd

bunq Metal Card een creditcard?

bunq Metal Card is geen creditcard. Verkopers zullen het in hun systeem zien wel als een creditcard, en daarom wordt het meer geaccepteerd en is het ideaal voor op reis. Echter gebruikt de bunq bank kaart alleen het bedrag dat je erop hebt geladen. Om deze reden kun je geen schulden aangaan zoals je zou doen met een gewone creditcard. Het lijkt in dit opzicht meer op een prepaidkaart of een debetkaart.

bunq bank wilde hun metalen kaart reisvriendelijker maken dan hun debetkaarten die niet werden geaccepteerd bij autoverhuurbedrijven en sommige hotels. Die staan erom bekend creditcards te accepteren in plaats van debetkaarten vanwege de borg die je moet betalen.

Met de bunq Metal Card kun je nog steeds de benodigde borg betalen, alleen moet je wel voldoende geld op je rekening hebben staan om dit te dekken. Zodra de aanbetaling is vrijgegeven, ontvang je het geld terug op je rekening en loop je niet het risico een negatief saldo te hebben of schulden te maken.

bunq Metal Card FAQ

Is bunq een echte bank? Is bunq legitiem?

Ja, bunq is een echte, legitieme bank die in Nederland een vergunning heeft en een volledige Europese Bankvergunning heeft. Dat betekent dat je stortingen tot € 100.000 verzekerd zijn als er iets met bunq bank zou gebeuren. De Nederlandse Depositogarantie zorgt ervoor dat De Nederlandsche Bank (DNB), de centrale bank van Nederland, terugbetalingen doet aan rekeninghouders.

bunq metal card

Wat is de prijs van de bunq Metal Card?

Je kunt de bunq Metal Card alleen bestellen door een van de volgende zaken vooruit te betalen:

24 maanden bunq Easy Money (€215,76 persoonlijk, €263,76 zakelijk)
12 maanden bunq Easy Green (€215,88 of €251,88)
12 maanden bunq Pack (Pack eigenaar – €287,88)

Hoe kan ik geld toevoegen aan de bunq Metal Card?

Er zijn veel opties die u kunt gebruiken om geld aan je kaart toe te voegen:
● Storting
Creditcard
● Debetkaart
● IBAN overschrijving
● iDEAL
● Sofort

Kan ik zowel een Mastercard als een Maestro-kaart hebben?

Ja, het is inbegrepen bij easyMoney en hogere abonnementen. Met het easyBank-abonnement van € 2,99 krijg je maar één kaart gratis, maar voor een paar euro extra per maand kun je ook een tweede bunq bank kaart aan dit abonnement toevoegen.

Is bunq Metal Card contactloos?

bunq Metal Card, maar ook andere bunq cards zijn contactloos. Je kunt gewoon je kaart tikken zonder dat je je pincode hoeft in te voeren in enkele transacties tot € 25, en € 50 cumulatief. Nadat je een van beide limieten heeft bereikt, moet je wel je pincode invoeren en wordt de limiet opnieuw ingesteld.

Welke ID-kaarten worden geaccepteerd bij het openen van een bunq bank rekening?

Als je je identiteit niet kunt verifiëren met een iDEAL of Sofort overboeking, kun je deze verifiëren met een identiteitsbewijs. Vanuit de EER worden de volgende identiteitsdocumenten allemaal geaccepteerd:

● Rijbewijzen
● ID kaarten
● Verblijfsvergunningen
● Paspoorten

Kan ik een bunq Metal Card aanvragen vanuit het buitenland?

Als je naar het buitenland reist, maar een adres hebt in een van de genoemde landen, kun je een rekening openen en een bunq Metal Card aanvragen terwijl je in het buitenland bent. Je hebt alleen je telefoon, ID en een goede internetverbinding nodig.

Als je een bunq bank rekening opent terwijl je in een ondersteund land woont, kun je deze dan houden als je ergens anders heen gaat?

Het hangt er van af. Als je permanent buiten de EU/EER verhuist (d.w.z. meer dan 6 maanden achter elkaar), kan bunq naar eigen goeddunken je account sluiten of je vragen om je situatie op te helderen.

Heb je vanaf je computer toegang tot bunq bank?

Helaas niet, bunq is alleen beschikbaar vanaf je iOS- of Android-apparaat.